Quantcast
Channel: Togradersmålet – Energi og Klima
Browsing latest articles
Browse All 104 View Live

Shell in a low carbon world

Shell has just released a new scenario, Sky, which meets the goals of the Paris Agreement. How does it compare with other low carbon pathways?

View ArticleDet grøne skiftets tempoproblem

Når energiforbruket og klimagassutsleppa aukar, er det liten trøyst å hente i bratt fallande kostnadskurver for solceller og batteriteknologi. Klimapolitikk framover må handle om fart.

View Article

To grader oppvarming kan gi mer tørke rundt Middelhavet

En ny studie viser at Middelhavsområdet er sårbart for global oppvarming på to grader. Ved 1,5 grader gir ikke klimamodellene særlig utslag.

View Article

Fra scenario til strategi: Hva kan Equinor gjøre for klima?

Ifølge Equinors Energy Perspectives ser det svart ut for togradersmålet. Et opplagt spørsmål følger: Hva kan selskapet gjøre for å øke sjansen for at vi likevel lykkes med å nå det?

View Article

Ekspertintervjuet: Kan vi klare 1,5 grader?

Målet har vært å holde den globale oppvarmingen under to grader. Men hva om vi kan klare å begrense det til 1,5 grader? Er det mulig? Og er det verdt innsatsen? Snart kommer FNs klimapanel med en...

View Article


Kinas klimabombe – massive mengder ny kullkraft

Kina er i ferd med å bygge ut gigantiske volum ny kullkraft og verden er langt unna målet om å begrense oppvarmingen til 1,5 grader.

View Article

Parisavtalen: Sjelden har en halv grad betydd så mye for menneskeheten

Det er sjelden en halv grad har betydd så mye for menneskeheten: Det er kanskje valget mellom 195 eller 186 stater i verden. En allianse av hele 39 stater er bekymra for sin fremtid på grunn av...

View Article

Ny spesialrapport fra IPCC: – 1,5 grader blir tøft å nå

– Å begrense global oppvarming til 1,5 grader vil kreve raske og omfattende tiltak på alle samfunnsområder i en skala verden aldri har sett maken til. Dette fastslår FNs klimapanel i deres ferske...

View Article


Ekspertintervjuet: Halvannen eller to grader?

Hvorfor ble akkurat halvannen grader et mål i Paris-avtalen? Og har vi egentlig sjanse i havet til å nå det? Glen Peters forklarer.

View Article


Nå må vi ha et taktskifte

Den nye rapporten fra FNs klimapanel stiller krav til oss alle. Norge kan spille en større rolle. Statsbudsjettet bør være trinn én i omfattende taktskifte.

View Article

Ekspertintervjuet: Når tipper det over?

Faren for å passere kritiske «Vippepunkter» kan slå inn hvis kloden varmes mer enn halvannen grader, advarer FNs klimapanel. Hva betyr det?

View Article

Ekspertintervjuet: 1,5-gradersrapporten, 1,5 måneder etter

I starten av oktober kom FNs klimapanel med en rapport som skapte store bølger. Snart starter neste runde med klimaforhandlinger, og mye står på spill. Der blir rapporten sentral.

View Article

Nådeløs tidsskvis

De neste to ukene vil vise hva møtet i Katowice vil få til når det gjelder økt ambisjonsnivå. Håpet om at verden vil ta til fornuft og gå til krig mot utslippene, må ikke gis opp.

View Article


Kunnskap mobiliserer bredt

Halvannengraders-rapporten bevisstgjorde en stor andel av befolkningen om klimaproblemet, viser en ny studie. Effekten går på tvers av politiske holdninger, med unntak av ytterste høyre fløy. Men mer...

View Article

Ny forskning: Også «klimaprogressive» land henger etter

Sverige og Storbritannia fører begge mer ambisiøs klimapolitikk enn de fleste andre land. Men heller ikke de gjør nok til å nå Paris-avtalens mål, viser en ny studie.

View Article

Browsing latest articles
Browse All 104 View Live


click here for Latest and Popular articles on Mesothelioma and Asbestos


Latest Images